Proppaus

20065213910_4c00003bb6_o

Vaatteet

Vaatteiden tulisi olla nahkaa, turkista tai niitä muistuttavia materiaaleja. Kankaita ei kivikaudella käytetty Kierikin alueella.

Pelaajia kannustetaan etsimään kirpputoreilta ja vinteiltä esimerkiksi vanhoja mokkanahka- ja nahkatakkeja, joista voi väsätä vaatteita. Myös keinonahka ja keinoturkis ovat sallittuja, mutta kangasvaatteet eivät. Proppien alle näkymättömiin on tietysti mahdollista laittaa mitä haluaa. Muistakaa kuitenkin nahkatakkeja ja tekoturkiksia ostaessanne ottaa huomioon rajalliset nahanvärjäysoptiot kivikaudella, ja ostakaa mahdollisimman luonnollisen näköistä tavaraa. Eriväriset ruskeat nahkatakit ja harmaanruskeat tekoturkikset on varmasti pop.

Ottakaa huomioon myös muut luonnonmateriaalit muissa vaatteiden yksityiskohdissa. Vetoketjuja nyt tietenkään ei saa olla, mutta myös metallisoljet ja muut metalliset roippeet eivät sovi proppeihin. Puiset ja luiset napit ja solkiviritelmät sekä erilaiset nyöritykset on hyviä ja suositeltavia. Vaatetusta miettiessä kannattaa ottaa huomioon se, että on kesä, mutta myös se, että sateella tai yöllä voi olla vähän viileämpää. Proppeja kannattaa koristella esim. hapsuin, puisin tai luisin napein, meripihkahelmin, punotuilla nahkanauhoilla, maalaamalla, jne.

Käytännössä kaikki voivat proppautua samaan tyyliin, mitään erillisiä statuksenilmaisuja ei vaatteissa ole tietäjiä lukuunottamatta.

Innoitusta proppaukseen voi hakea esim. seuraavista lähteistä:

http://www.iceman.it/en/clothing-equipment

http://www.arkeoreplika.no/A%202%20Steinalder.html

Muut tarvikkeet

Vaatetuksen lisäksi jokaisen pelaajan tulisi varustautua omilla ruokailuvälineillä, joihin kuuluu (syvä) puulautanen, juomista varten kuksa tai muu puukuppi, (lasittamaton) savikuppi tai juomasarvi, sekä puu- tai luulusikka. Puukkoja ei saa olla, kun ei olla vielä rautakaudella. Kiviveitsiä toki saa tuoda, jos sellaisia on. Pelinjohto tuo paikalle astioita vain ruuan tarjoilua varten. Luonnollisesti myös käsin saa syödä, jos haluaa.

Myös muita ajankuvaan sopivia varusteita tai asioita saa ottaa mukaan ihan vapaasti. Esim. luuneulat, primitiivijouset, keihäät, pajukorit, rummut, luuhuilut, helistimet ynnä muut mahdolliset saa ehdottomasti ottaa mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s