Kierikkikeskus koostuu kivikauden kylästä ja näyttelytilasta. Keskuksen perusnäyttely esittelee elämää kivikauden Suomessa ja Kierikissä. Näyttelyssä nähtävät aidot esihistorialliset esineet ovat pääosin peräisin Kierikin alueella tehdyistä arkeologisista kaivauksista, jotka todistavat kivikauden Kierikin olleen vilkas asuin- ja kauppapaikka. Näyttelyssä esitellään kivikauden ympäristöä, työkaluja, asumista, kaupankäyntiä ja uskomuksia. Pelaajat pääsevät tutustumaan näyttelyyn ilmaiseksi perjantaina ja lauantaina ennen peliä.

Kuva kesän 2014 kaivauksilta.
Kivikauden kylä on rakennettu arkeologisilta kaivauksilta saadun tutkimustiedon perusteella. Samankaltaisia kyliä sijaitsi Kierikin seudulla Iijoen muinaisella suistoalueella jo 5000-6000 vuotta sitten. Kylissä oli monenlaisia rakennuksia, useimmiten yksihuoneisia taloja, mutta toisinaan myös suuria rivitaloja. Talojen ympäristössä oli nuotiopaikkoja, ja kylän vieritse virtaavalla joella melottiin yksipuisilla ruuhilla. Kylään johtaa Kierikkikeskuksesta puolen kilometrin mittainen leveä lankkupolku halki kauniitten ja maastonpiirteiltään vaihtelevien Iijoen rantamaisemien.
Kivikauden kylässä on metsästämistä esittelevä ansapolku, kuoppasauna, kivenlohkontapaikka, ruuhia, joita saa käyttää sekä rata jousiammuntaa ja vipukeihään kokeilua varten.
Kierikkikeskuksen omat sivut: http://www.ouka.fi/oulu/kierikki